Hvilken familieferie skal I have til sommer? Her er 5 forskellige bud

Der findes et utal af forskellige måder at tilbringe sin sommerferie på. Det kan dog være svært at lægge sig helt fast på, hvilken type af ferie som din familie og dig skal vælge til jeres næste familietur. Det kan være I ikke er enige om, hvilken type af ferie, der er den mest ideelle. Nedenfor er samlet et par forslag til forskellige typer af familieferier som I kan tage på. Det kan måske få jeres øjne op for andre måder at holde ferie på, og forhåbentligt gøre jeres valg af ferie en smule lettere.

Hold din ferie hjemme i Danmark

Ikke alle ønsker at rejse langt væk hjemmefra, når de skal holde ferie. Ønsker dig og din familie at holde en stille og rolig familieferie i Danmark findes der dog stadig flere forskellige måder at holde ferie på. I kunne eksempelvis leje et sommerhus på en af de mange smukke danske øer som Bornholm, hvor I kan få nogle oplevelser som I ellers ikke ville have fået, hvis I var blevet hjemme i jeres egen by.

Kunne dig og din familie godt tænke jer at opleve lidt mere af Danmark i løbet af sommeren kunne det også være en idé at finde en campingvogn og tage på campingferie.

På den måde har i rig mulighed for at tilpasse jeres ferie præcis efter jeres ønsker og få oplevet så mange danske byer som i drømmer om uden at det skal blive omstændigt at finde overnatninger. Har I ikke et stort feriebudget kan det også være en mulighed at bytte bolig med en anden familie. På den måde kan I stadig få mulighed for at opleve en anden side af Danmark end I er vant til.

Bor I eksempelvis i en lidt større by kunne det være en idé at undersøge, om der var nogle familier, der bor længere ude på landet, som ville være friske lån at bytte bolig i en uge i sommerferien. Udover disse tre forslag findes der et hav af mulighed for at få planlagt sig en skøn ferie inden for landets grænser, hvis bare I tænker lidt kreativt.

Tag på kør-selv-ferie

En af de mest fleksible måder at holde ferie på er ved at planlægge en kør-selv-ferie. På den måde er I ikke begrænsede af flyafgange og andet offentlig transport hen til de byer og seværdigheder som I ønsker at opleve i løbet af sommeren. Denne type af ferie gør det ligeledes muligt for jer at planlægge hvad I har lyst til løbende under jeres ferie.

Alle i familien har på den måde mulighed for at komme med inputs til hvad der skal ske og få indflydelse på, hvordan jeres familieferie i sidste ende kommer til at se ud. Hvis dig og din familie virkelig ønsker at opleve mest muligt kan I leje et motorhome, der gør det muligt for jer at køre hele vejen ned gennem Europa og opleve den smukke natur og de mange seværdigheder i så mange lande, som I orker at besøge.

Ved at leje et motorhome kan I spare penge på hotelovernatning og holde hvil lige når det passer jer. Dette giver jer mulighed for at få nogle oplevelser i smukke og anderledes omgivelser, end hvad der ellers havde været muligt, hvis I var nødsaget til at booke overnatninger på diverse hoteller. Alt i alt får I nok ikke en mere fleksibel ferie end en familieferie i et lejet motorhome.

En klassisk chartertur

En af de mest populære rejseformer er charterrejsen, og dette er bestemt ikke uden grund. At planlægge en ferie kan være for nogle være stressende, hvilket det at holde ferie aldrig bør være. Ønsker du og din familie at spare stressen i forbindelse med planlægningen af jeres ferie, så kan løsningen for jer være at booke en charterrejse. Denne type af ferie vil altid være en af de mest afslappende.

Typisk når du bestiller en charterferie vil det være en pakkerejse som du køber. Her vil både hotel, fly og transport til og fra lufthavnen være planlagt for dig og din familie. Derudover er der ofte mulighed for at tilkøbe hel- og halvpension på hotellet, hvor dig og din familie så kan få mad på og drikke på hotellet fra morgen til aften.

At bestiller en charterrejse er derfor en yderst nem rejse at planlægge, da du kan nøjes med at booke hele ferien over én gang. Samtidig vil du, hvis dig og din familie bestiller all inclusive på hotellet, have mulighed for at få en god idé om, hvad jeres ferie vil komme til at koste jer i alt. Nemmere bliver det ikke

Storbyferier fuld af oplevelser

Er dig og din familie typerne der ønsker at opleve mest muligt på kort tid, når I rejser, så kan det være værd at overveje at planlægge en storbyferie. Denne type af ferie er ligeledes perfekt, hvis I kun har få dage at sætte af til at rejse i, da I på den måde kan få mest muligt ud af jeres ferie med de mange oplevelser som de fleste storbyer kan tilbyde.

Mange danskere vælger denne type af ferie, hvilket er helt forståeligt. På en storbyferie har dig og din familie mulighed for at se alt hvad de andre lande kan byde på både i form af kultur og oplevelser. Dig og din familie kan altså få oplevet en del mere af landets kultur hvis i tager på storbyferie end hvis i tager på en charterferie.

Derudover kan der være penge at spare ved at tage på en storbyferie, da mange flyafgange til de større europæiske byer er relativt billige, hvis bare man planlægger sin rejse i god tid. Samtidig er det også relativt let at komme til de store byer, da de som regel har store togstationer eller lufthævne i en fornuftig afstand til byens centrum.

Sidst men ikke mindst har de fleste store byer gode shoppingmuligheder, så hvis dig og din familie er typerne der er vilde med at kigge i butikker, vil I få rig mulighed for at få hevet en masse souvenirs med hjem fra jeres ferie.

Planlæg en aktiv rejse

Hvis det at rejse på ferie ikke handler om at dase hele dagen ved poolen for dig og din familie, er det en oplagt idé at planlægge en ferie, hvor I får rig mulighed for at få sved på panden. Der er andre fordele ved at vælge en aktiv ferie udover, at det giver dig og din familie mulighed for at holde jer sunde og i godt form.

På en aktiv ferie som eksempelvis en cykelferie eller en tur ud og vandre i alperne får I mulighed for virkelig at opleve den vilde natur og lære områderne at kende som de lokale. Denne type af ferie giver jer virkelig mulighed for at opdage nye steder, som dig og din familie formentlig aldrig ville have oplevet eller samtidig med at I får rig mulighed for at komme i kontakt med naturen.

Menu
Top