Kan man have dyre designermøbler når man har små børn eller skal man vente? Her er argumenterne for og imod

Der er mange, der synes, at dyre designermøbler er noget af det mest smukke, der findes, og som derfor også vil have disse møbler stående i deres hjem. Men dette synspunkt kan altså meget hurtigt blive sat på prøve, hvis man har børn eller venter børn i den nærmeste fremtid.

Så hvis man eksempelvis vælger at investere i lille Petra stolen eller et lignende designmøbel, er der altså et par overvejelser, som særligt er gode at gøre sig, hvis man har børn. Derfor kommer der herunder nogle argumenter for og imod at have designermøbler, når man har små børn.

1. argument for: Lær børnene om ansvar

Det første argument for at blande det at have små børn med også at have designermøbler er, at det faktisk kan fungere som en måde at lære børnene om ansvar på. De må selvfølgelig gerne lege omkring møblerne med deres bilbane, superhelte eller hvad de nu leger med, men de kommer samtidig til at få en respekt for deres omgivelser.

At legen altså ikke skal blive så vild, at man kan komme til at ødelægge noget, som mor eller far er glade for. Det kan være en fin nok lektie at lære i en tidlig alder, hvis man altså er til den slags børneopdragelse.

2. argument for: At sætte sit eget forhold til ting på prøve

Et andet argument for at have de dyre designermøbler, selvom man har børn, kunne være, at man også selv får mulighed for at overveje sit forhold til ting. For selvfølgelig er det skønt at have dyre designermøbler, fordi det ser godt ud, og faktisk er det jo skønt, hvis man både kan have børnene og designermøblerne. Og hvis barnet så skulle risikere at spilde noget i den lille Petra stol, så kan man også selv lære at sige "skidt pyt, det er bare en stol" - hvis man altså har evnen til at revurdere sit forhold til materielle ting...

1. argument imod: Det er dømt til at gå galt..

Der er selvfølgelig også nogle argumenter imod at have disse dyre møbler, mens man har små børn. Den åbenlyse er, at det nok er dømt til at gå galt, at de små børn på et eller andet tidspunkt vil komme til at spilde noget i den lækre sofa, og at det ikke rigtig vil gøre nogen glade.

Hvis man derfor ved, at man ikke vil tage det så pænt og måske endda blive ked af det, hvis barnet kommer til at spilde på eller ødelægge et dyrt designermøbel, så er det måske bedst at vente med den slags investeringer, til der ikke længere er små børn i huset. Så kan man i hvert fald have møblerne med mere ro i sindet.

2. argument imod: For meget ansvar at give et lille barn

Som en form for modsvar til det første argument for, så kan man netop omvendt sige, at det også er lidt synd for barnet, hvis de skal træde alt for varsomt i deres eget hjem. Hvis barnet netop ved, at der er nogle møbler eller genstande, som man skal passe ekstra godt på i hjemmet, så bliver det måske også sværere for barnet at føle sig helt tryg og hjemme, fordi barnet netop ved, at der kommer til at være konsekvenser, hvis man ødelægger nogle af de værdifulde ting.

Så ved at vente med de alt for dyre genstande til børnene ikke er små, så udsætter man dem heller ikke for den potentielle skyldfølelse, de nok vil blive ramt af, hvis de spilder noget eller ødelægger noget, som de ved er værdifuldt.

Menu
Top